Praktische schildertips voor onderhoudsverantwoordelijken

Geschilderde oppervlakken: zo zijn er vast heel wat op jouw industriële site. En je moet ze regelmatig controleren om verweerde of beschadigde verflagen bij te werken. Met deze tips kun je het schilderonderhoud eenvoudiger en efficiënter aanpakken.

Ervoor zorgen dat jouw installaties en infrastructuur netjes in de juiste kleuren zijn geschilderd is veel meer dan een louter esthetische vereiste. Talrijke onderdelen van de binnen- en buiteninfrastructuur moeten in een specifieke kleur zijn geschilderd om het goede verloop van de processen of de veiligheid te garanderen. Alles geschilderd krijgen is één ding. Elk geschilderd oppervlak volgens strenge maatstaven bijwerken en onderhouden is een voortdurende uitdaging waarmee elke onderhoudsverantwoordelijke te maken krijgt. Zeker in zijn strijd tegen slijtage, corrosie en de weersomstandigheden!

Pak jouw schilderonderhoud slimmer aan

Een groot deel van je onderhoudsplan is gericht op het onderhoud van machines en procesapparatuur. Logisch, want dit is de sleutel om de fabriek draaiende te houden. Maar vergeet niet dat goed onderhouden schilderwerk ook helpt om de werkomgeving veilig en operationeel te houden. Niet elke zone, machine of pijpleiding op de site is even kwetsbaar of kritiek voor het schilderonderhoud. Het loont dus om kritieke en gevoelige zones vaker te controleren. Zo verhoog je de veiligheid en garandeer je dat de processen goed verlopen. Bovendien bespaar je ook tijd en geld, want het is gemakkelijker om kleine beschadigingen bij te werken dan om zwaar aangetaste plekken te behandelen die niet meer snel te repareren zijn.

Kies voor eenvoudig aan te brengen verf die lang meegaat

Als je frequente onderhoudscontroles uitvoert, heb je minder problematische verfcomplicaties, omdat je schade, corrosie en verweerde verflagen sneller opspoort. Als je ze bijwerkt met hoogwaardige producten, blijven ze langer functioneel. Een win-winsituatie! Maar welke kwaliteiten moet deze verf hebben?

  • Verf die je eenvoudig kunt aanbrengen en niet druipt of uitloopt

Spuitbussen van goede kwaliteit met een ergonomische greep en hoogwaardig sproeistuk zijn ideaal om aangetaste plekken bij te werken. Je kunt de verf snel en direct aanbrengen op elk oppervlak, zonder dat deze druipt of uitloopt. Kies je voor verf in blik? Ga dan voor een hoogwaardig merk waarvan de verf niet druipt of uitloopt.

  • Hoge dekkracht

Niet alle verven dekken even goed. Kies een merk dat de hoogste dekkracht garandeert, zelfs na één laag spuitverf. Zo bespaar je tijd en geld.

  • Sneldrogende verf

Wil je een grond- of deklaag aanbrengen? Kies dan de verf met de kortste droogtijd, zeker als je werkt in barre weeromstandigheden of bij delicate processen, of wanneer de operationele tijdschema's erg krap zijn.

  • Duurzame kwaliteit

Je hebt duurzame kleuren en glanzende afwerkingen nodig die zo lang mogelijk meegaan zonder te scheuren, barsten of afbladderen. Overweeg om een milieuvriendelijke verf te gebruiken als die beschikbaar is.

  • Uitgebreid kleurenbereik met goede beschikbaarheid

Je moet oppervlakken in een specifieke kleur bijwerken, niet zomaar in een kleur die erop lijkt. Kies daarom voor een merk dat een brede waaier aan standaard-, machine-, veiligheids- en identificatiekleuren aanbiedt, naast een kleurenservice op maat. Zo heb je een pasklare oplossing voor elke kleur op jouw site.

  • Hou rekening met de ondergrond

De ondergrond bepaalt het type verf dat je nodig hebt. Sommige verven zijn geschikt voor tal van ondergronden, wat het voorraadbeheer eenvoudiger maakt. Toch kan het nodig zijn om te investeren in specifieke verven als je te maken hebt met specifieke omstandigheden zoals extreme temperaturen of oppervlakken die erg onderhevig zijn aan corrosie.

Plan goed en gebruik hoogwaardige materialen voor een vlotter schilderonderhoud

Optimaliseer jouw onderhoudsplan en blijf grote beschadigingen en verweerde verflagen in jouw fabriek voor. Met frequente controles op kritieke plekken bespaar je niet alleen veel tijd en geld, maar voorkom je ook operationele of veiligheidsproblemen. Neem daarom geen genoegen met inferieure producten die het probleem niet oplossen en snel verweren, maar kies voor eenvoudig aan te brengen verven die je in een handomdraai kunt spuiten en jarenlang meegaan.

Ontdek ons assortiment hoogwaardige spuitbussen