Een rijke geschiedenis

Van visolie...
De Schotse zeekapitein Robert Fergusson merkte dat zijn visserschip niet roestte op plaatsen waar visolie was gemorst. Dankzij deze ontdekking ontwikkelde de kapitein de eerste roestwerende verf op visoliebasis. In 1921 vervolmaakte hij een verf zonder onaangename geur die roest tegenging en na één nacht droogde. RUST-OLEUM Corporation was geboren.

..tot Multinational:


1919-1921 - Kapitein Fergusson vindt de juiste formule voor een metaalprimer op visoliebasis zonder onaangename geur die in één nacht droogt. In 1921 richt hij de Anti-Rust Company op in New Orleans. Het wonderproduct 769® is geboren. 


1932 - Robert Fergusson verhuist naar Chicago en vestigt er RUST-OLEUM Paint Co. 


1939 - Opening van de nieuwe fabriek in Evanston, IL. De volgende jaren wordt er volop gebouwd omdat het bedrijf voortdurend groeit.


1949 - Eerste grote advertentie in de krant Time. De consumentenbedrijfstak verwerft naamsbekendheid en begint succes te oogsten in de VS.


1959 - Opening van het Europese kantoor en de fabriek in Haarlem, Nederland. Een Amerikaanse afvaardiging komt per schip over om de activiteiten op te starten. De fabriek wordt officieel ingehuldigd door de burgemeester van Haarlem.


1969 - Het Europese kantoor verhuist van Haarlem naar een nieuwe kantoor en fabriek in het Nederlandse Roosendaal.


1983 - De Franse importeur Gachot wordt overgenomen en omgedoopt tot RUST-OLEUM France S.A.


1991 - De Europese bedrijfstak van RUST-OLEUM komt in handen van RPM Inc.


1992 - Martin Mathys N.V. wordt overgenomen door RPM Inc. Dit bedrijf zou later samengaan met RUST-OLEUM Europa.


1994 - RPM Inc. verwerft Rust-Oleum Corporation (Amerikaanse bedrijfstak).


2009 - RUST-OLEUM Europa viert zijn 50e verjaardag.